Bevezetés


Bevezetés

Üdvözöljük az ALTERNATÍVA s.r.o honlapján, amely teljes körű szolgáltatást nyújt a lakóépületek területén. Cégünk ezt a tevékenységet 2001 óta végzi, professzionális szolgálataival a bérház üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatos gondoktól szabadítja meg a lakás- és irodatulajdonosokat. Hosszú éves tapasztalataink alapján, a partnerségi megközelítés garantálja a sikeres együttműködést az érdekelt felek között.

A lakó- és üzleti helyiségek kezelése a következő dokumentumok alapján zajlik
  • szolgáltatási szerződés ( lakástulajdonosok részére )
  • mandátumi szerződés ( lakoközösségek részére )
A lakóházakat, cégünk a gondnokkal való együttműködés elvén kezeli. A gondnokok rendszeresen tájékoztatva vannak a tervezett karbantartási munkák és a lakásalapok változása felől, a bankszámlákon történő pénzügyi tranzakciókról, a lakóházak szavazzák a szállító számláinak átfizetését, konzultálnak a lakóház gazdálkodása javításának lehetőségeiről, stb.

Kínálatunk keretében vállaljuk minden tevékenység biztosítását
  • gazdasági-kezelői területen, de tartozik a tulajdonosok befizetései és kiadásai nyilvántartásának vezetése, előlegfizetés előírása az egyes szolgáltatásokra, valamint az éves elszámolás, az épület, a lakások és közös helyiségek paszportizációja, kettős könyvvitel vezetése a házak számára, finanszírozás és költségvetés, beleértve az adókimutatást, a biztosítás fizetését, és a lakáskezelésből következő egyéb tevékenységeket.
  • műszaki területen, ide tartozik a közös helyiségek és berendezések karbantartása és javítása
  • a szükséges mértékben és terjedelemben, vagy a tulajdonosok többségének kérése alapján, és a műszaki berendezésekre, munkabiztonságra és egészségvédelemre vonatkozó előírásoknak, valamint a tűzbiztonsági előírásoknak megfelelően; rendszeres ellenőrzések a házban, egyúttal az apró hibák eltávolítása, a kiválasztott műszaki berendezések (liftek, gázkazánok, kémények, elektromos berendezések, tűzvédelmi eszközök és fali tűzcsapok, esetleg más berendezések) ellenőrzése, amelyeket a törvényből következően kötelezően ellenőrizni kell, illetve el kell végezni a szakmai felülvizsgálatukat.
  • szerződéskötés az energiaszolgáltatókkal, a mérőórák rendszeres leolvasása, kiértékelése, a fogyasztás ellenőrzése, szolgálat műszaki hiba esetére.
Biztosítjuk továbbá a lakóház komplex felújítását a lakók közös elhatározásának bejelentésétől, hogy szeretnék felújítani a házat, egészen az elkészült építkezés kollaudálásáig. Kínálatunk tartalmazza a tervdokumentáció beszerzését, valamennyi szükséges engedély megszerzését, a kivitelező kiválasztását (a lakástulajdonosok jelenlétében), a felújítás szerződéses biztosítását, a mérnöki tevékenységet a felújítás során, előnyös, hosszú lejáratú hitel biztosítását a lakóház felújításához az ingatlanra létesített jelzálogjog nélkül.

Egyéb szolgáltatásaink keretében az épületek energetikai tanúsítását, valamint szakértői véleményeket is biztosítunk.

Segítünk a lakástulajdonosok közösségének átalakításában lakáskezelővé.
Hungarian